Beton amprentat Vertical

Beton amprentat vertical

Calitatea si durabilitatea betonului amprentat il fac sa fie din ce in ce mai recomandat. Raportul calitate – pret, desemneaza betonul amprentat castigator.

Beton amprentat vertical

Garduri, socluri beton amprentat vertical

Etape in realizare beton amprentat vertical.

Betonul amprentat vertical (sau betonul imprimat) este un material de construcție compozit, obținut printr-o tehnologie specială, care conține agregate, ciment, coloranți, aditivi, fibre elastice și apă, fiind pus în operă prin imprimare cu ajutorul unor matrițe care copiază aspectul și forma pietrelor naturale, a rocilor minerale, a cărămizii, sau chiar a lemnului. Betonul amprentat are în compoziția sa fibre elastice pentru protecție împotriva fisurilor majore și aditivi pentru mărirea rezistenței la ciclurile îngheț-dezgheț. Culoarea dorită este obținută cu ajutorul unui colorant special. Stratul colorat realizat în masa betonului are o grosime de aproximativ 10–20 mm și este foarte rezistent, conferindu-i o duritate ridicată betonului astfel obținut.
Acesta este tot un sistem de amprentare in beton doar ca se va face pe verticala.
Este un mortar special prin densitate, rezistenta si duritate. Are aderenta excelenta pentru a acoperi atat pereti interiori cat si exteriori.amprentare-pe-verticala-la-lucru Se poate aplica direct pe tencuiala, pe caramida sau pe gips-carton si ulterior se amprenteaza pentru a obtine imitatii perfecte de piatra, caramida, lemn, stanca etc. Se pot obtine scenarii arhitectonice deosebite: fantani arteziene, cascade, crearea unor decoratiuni de gradina sau interioare cu forme de stanci, roci, coloane etc. Este foarte rezistent la ploaie si inghet/dezghet. Se foloseste pentru crearea unor efecte ornamentale deosebite la fatadele caselor, gardurilor, dar si in interior, in living sau in camere.
Prin folosirea creativitatii si imaginatiei pot fi imitate diverse stiluri moderne sau rustice (zidarie veche, caramida rustica). Pentru aceasta puteti combina o larga varietate de modele, forme si culori, rezultand efecte foarte personalizate.