Beton amprentat

Beton amprentat

Calitatea si durabilitatea betonului amprentat il fac sa fie din ce in ce mai recomandat. Raportul calitate – pret, desemneaza betonul amprentat castigator.

Beton amprentat Cristian

Aplicare beton amprentat

Betonul amprentat (sau betonul imprimat) este un material de construcție compozit, obținut printr-o tehnologie specială, care conține agregate, ciment, coloranți, aditivi, fibre elastice și apă, fiind pus în operă prin imprimare cu ajutorul unor matrițe care copiază aspectul și forma pietrelor naturale, a rocilor minerale, a cărămizii, sau chiar a lemnului. Betonul amprentat are în compoziția sa fibre elastice pentru protecție împotriva fisurilor majore și aditivi pentru mărirea rezistenței la ciclurile îngheț-dezgheț. Culoarea dorită este obținută cu ajutorul unui colorant special. Stratul colorat realizat în masa betonului are o grosime de aproximativ 10–20 mm și este foarte rezistent, conferindu-i o duritate ridicată betonului astfel obținut. Calitatea betonului amprentat este determinată de mai mulți factori: calitatea cimentului și a agregatelor, precizia dozării ingredientelor, respectarea raportului apă/ciment, omogenitatea amestecului, modul de punere în operă și precizia imprimării betonului.
Rezistență la compresiune
Durabilitate în timp
Siguranță în exploatare
Eficiență economică
Flexibilitate în utilizare
Nu necesita intreținere specială, doar spălare cu apă
Nu se scufundă si nu se deformează (nu apar denivelări)
Nu permite apariția vegetației nedorite sau a insectelor
Poate fi curățat cu usurință de pete (ulei, petrol etc.)
Design personalizat (gamă largă de modele și culori)
Perioada scurtă de execuție
beton anprentat Betonul imprimat (amprentat) reprezintă o soluție alternativă pentru pavelele clasice. Acest sistem reprezintă o bună soluție pentru pavarea aleilor, trotuarelor, drumurilor de acces, parcărilor etc., având o durată de viață foarte lungă. Se pot amenaja, amprenta și colora spații largi precum piețe, parcări, parcuri, zone de recreație, grădini publice, stații de benzină, drumuri de acces, străzi pietonale, acces spre subterane, cât și alei, trotuare, terase, piscine, garaje, curți etc.

PAVAJ CLASIC SAU PAVAJ DIN BETON AMPRENTAT?
Diferentele intre pavajul clasic si betonul amprentat vin in primul rand din modul de aplicare: pavajul este aplicat dala cu dala, in timp ce aspectul de pavaj al betonului amprentat este dat de utilizarea matritelor si a culorilor
Pavajul din beton amprentat are urmatoarele avantaje si dezavantaje : se aplica rapid, nu apar spatii intre dale (nu aveti probleme cu buruienile sau cu infiltrarea apei), textura si culoarea pot fi personalizate, in cazul in care se doreste spargerea pavajului betonul spart nu mai poate fi refolosit.
Pavajul simplu are urmatoarele dezavantaje si avantaje: fiecare dala poate fi remontata (acesta e singurul avantaj al pavajului clasic in fata betonului amprentat), apar spatii intre dale, setul de culori si texturi este limitat, durata de aplicare este mai lunga fata de aplicarea betonului amprentat.